Mark Online - Pesticidlager

Pesticidlageret skaffer dig overblik over dit kemilager, så du ikke har oversete lagre af pesticider stående

Hvorfor pesticidlager?
    Et pesticidlager skaffer dig overblik over dit kemilager, så du ikke har oversete lagre af pesticider stående. Din indkøbsliste viser netto indkøbsbehov.

Når du laver sprøjteopgaver i Mark Online, kan du se, hvad der er på lager.
    I Dyrkning under menupunktet Vis, vælger du visning af ruden Pesticidlager, som lister de produkter du har på lager.

Udskriften indkøbsliste viser netto indkøbshov.

I udskriften Indkøbsliste vises lagerbeholdningen, der fratrækkes planlagt forbrug, så kolonnen ’Mængde’ er lig behovet for køb.

Sådan kommer du i gang

Foretag en optælling af kemilageret. Det er vigtigt, at du får indtastet de udførte spøjtninger tilbage i efteråret 2015, inden du opretter din første optællingsdato ved f. eks. årskiftet, (01-01-2016).

Under Priser og Lager finder du billeder til brug for indtastning og visning af beholdninger.

Indtast en optællingsdato. Vælg middel og indtast optalt mængde. Når mængden er større end 0, bliver den optalte mængde oprettet som en opstartsmængde i lageret på samme dato.

Ajourføring af lageret i løbet af sæsonen.

Under Køb og Salg opretter du køb og salg af midler.

Når du registrerer dine sprøjtninger i dyrkningsjournalen (eller i FarmTracking), optræder forbrugt mængde automatisk som et forbrug fra lageret.

I visningen Beholdningsoversigt kan du løbende følge med i beholdningerne for de enkelte midler, køb og forbrug ud af lageret. Du kan også se planlagte forbrug i dyrkning og dit behov for indkøb af de enkelte midler.

Justering af lageret og forbrug ved næste optælling
    Ved hver optælling beregnes en ny beholdning ud fra køb og forbrug siden sidste optælling.

Har du optalt en mængde, som er mindre end den beregnede beholdning, så kan du under Handling angive, at afvigelsen skal oprettes i lageret som ’Bortskaffelse’.

Oftest vil afvigelsen skulle føre til en ændring af registreret forbrug i dyrkningsplan.Det gør du hurtigt ved at gå op under Priser og finde midlet her. Når du har udvalgt midlet, vælger du funktion ’Søg og erstat’ (Ctrl+F). Her kan du nu justere forbrugt mængde, så optalt mængde stemmer med beregnet beholdning.

Opgavestyring er for dig, der gerne vil have et hurtig overblik over ugens opgaver.
    Du kender sikkert dyrkningsplanen og gødningsplanen pr. mark – men med mange marker er det svært at holde overblikket.

Med opgavestyring får du overblikket tilbage igen.

Med Mark Online Plus har du fanen Opgavestyring og vælger du ’Markopgaver uden tid’, så får du et hurtigt overblik over udførte og planlagte opgaver på tværs af alle dine marker.

Med ’tragten’ på Opgave kolonnen kan du filtrere efter emne, f.eks. organisk gødning, hvis du skal se dine gylleudbringninger. Fordelen er, at  alle ens opgaver med samme planlagte mængde på samme dato samles på en linie, som én opgave. Det giver hurtigt overblik over det samlede areal og mængde.

Dagssedler og tidsregistering
    Med opgavestyring kan du gå et skridt længere med, at

·         oprette medarbejder

·         printe en dagsseddel ud

·         medarbejderen registrerer udført arbejde og tidsforbrug i traktoren

·         overføre det til opgavestyring og derved få lavet opgørelse af tidsforbrug pr. mark og opgavetyper.

Support
    Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte SEGES Kundecenter.

Tlf. 7015 5015 - E-mail: kundecenter@seges.dk