Ø90 Information 2022-20 - PDF-dokumenter åbnes udenfor Ø90

Ved igangsætningen den 2. juni 2022 bliver ”Vis udskrift” ændret, så pdf-filer åbnes udenfor Ø90, og der kan arbejdes videre i Ø90 med udskriften åben.

PDF-dokumenter åbnes udenfor Ø90

Ved igangsætningen den 2. juni bliver funktionen ”Vis udskrift” ændret. Ændringen betyder, at man kan have en udskrift åben på eksempelvis skærm 2 samtidig med, at man arbejder i Ø90. Når udskriften åbner udenfor Ø90, betyder det også, at man kan have flere udskrifter åbne samtidig.

Ændringen gælder for alle pdf-filer, og du vil bemærke den, ved

• Vis udskrift i Udskrifter oversigt (regnskaber, statussedler, revisionslister mv.)
    • Udskriv PDF i statusseddel
    • Vis udskrift i Momsdialog
    • Vis udskrift i dialogen Udskrifter budget
    • Vis udskrift med kreds-logon

DLF-filer virker som hidtil og åbner i Ø90.

Ændringer i opgavevalg

Når man bruger Vis udskrifter i opgavevalg, får man nu vist det samme, som hvis man bruger funktionen ”Udskrifter oversigt” [Ctrl+O] i bestilling af udskrift. Før så man en tom side bag ved udskriftoversigten.

Ændringer i ”Vis udskrift”

Man åbner en udskrift fra oversigtsdialogen med samme kommando som tidligere, og når man gør det, bliver dialogen lukket, og man kan arbejde videre i Ø90 med udskriften åben.

”Vis udskrift…” viser udskriften i den pdf-browser, du har valgt. Det kan for eksempel se sådan ud:

Tekniske tips

Valg af browser

Den browser, som du i forvejen har valgt, til at vise pdf-udskrifter, vil også blive brugt af Ø90.

Hvis du ikke har valgt en pdf-browser vil Edge typisk være default og det kan for eksempel se sådan ud:

Se to udskrifter samtidig i Adobe

Hvis du vil sammenligne to udskrifter, skal du sætte Adobe op til at åbne nyt vindue:

Vælg Rediger > Indstillinger > Generelt

Hvis du IKKE har flueben her, bliver pdf-filerne åbnet i hvert sit vindue, så man kan placere dem ved siden af hinanden.

Baggrund for ændringen

Du har måske set denne meddelelse:

Ø90 har hidtil brugt nogle komponenter fra Internet Explorer, som udgår.