Ø90 – Erklæringer – Ekstra oplysninger til Erhvervsstyrelsen

Når årsrapporten for selskabet skal afleveres elektronisk til Erhvervsstyrelsen, er der nogle ekstra oplysninger, du skal indtaste i Ø90 i forbindelse med revisors erklæring. Nogle kan evt. med fordel indtastes på kredsniveau.

Revisionskontor

Udover de ekstra oplysninger skal du være opmærksom på, hvilket revisionskontor der bliver indberettet til Erhvervsstyrelsen. For selskaber er der mulighed for at have et eksternt revisionskontor til at foretage revision eller udvidet gennemgang. Den mulighed understøtter Ø90, når du taster ja i linjen ”Skal oplysninger om ekstern revisor bruges”. Det medfører, at ”Navn revisionskontor 1” bliver udskiftet med ”Navn ekstern revionskontor 1, som det revisionskontor, der bliver indberettet hos Erhvervsstyrelsen – og dermed bliver registreret som det kontor, der har udarbejdet og underskrevet regnskabet.

Underskrivende revisor

Derudover vil det være den revisors navn, der står først i erklæringen, der bliver indberettet. Skal navnet ændres kan dette gøres i feltet ”SKRIV NAVN REVISOR PÅ ÅRSRAPPORT”. På samme måde som ovenfor med det eksterne revisionskontor bliver det udskiftet med ”SKRIV NAVN EKSTERN REVISOR PÅ ÅRSRAPPORT”, når der benyttes en ekstern revisor til erklæringsopgaven.

De oplysninger, du manuelt skal indtaste, er:

• Underskrivnings sted (ofte revisors by) og dato
    • Revisors MNE-nr.
    • Revisionsvirksomhedens CVR-nr.
    • Revisionsvirksomhedens P-nr.

Dato

Der skal manuelt skrives en dato, når den sidste udgave bestilles, såfremt generalforsamlingsdatoen er forskellig fra bestillingsdatoen. Det kan skrives to steder, alt efter om I selv er underskrivende, eller om der bruges et eksternt kontor.

På første linje skal du skrive Sted, og på linjen under skal du skrive datoen.