Ø90 Information 2024-09 – Kvantum fjernet i skatteregnskaber

Kvantum er fjernet i Skatteregnskaber, hvor der ikke er nogen betegnelse på kontoplanen

Skatteregnskab kvantum er fjernet, hvor der ikke er betegnelse

Med virkning fra tirsdag den 13. februar 2024 er kvantum i skatteregnskaberne fjernet, hvor der ikke er nogen betegnelse på kontoplanen.

Rettelsen er lavet for at undgå udskrivningen af kvantum, der ikke giver mening/merværdi til regnskabet.

I kan stadig vælge at få vist kvantum ved at tilføje en betegnelse til kvantum på kontoplanen.

Eksempel:

Hvis I gerne vil have vist kvantum, uden at der vises nogen betegnelse, så kan i tilføje et punktum i stedet for betegnelsen.

På udvalgte områder - fx værdipapirer/aktier er der tilføjet betegnelse på landsniveau.

Eksempel fra landskontoplan:

Posteringerne på konti med punktum i betegnelsen, vil så udskrives med kvantum som før, men punktum vises ikke i udskriften.

Vi vil tilrette landskontoplanen efter behov, så hvis I mangler yderligere tilretninger, kan I henvende jer til Ø90 Support.