Ø90 Information 2024-15– Kontoplan marts 2024

Marts 2024: Kontoplan, kontroller

Indhold

Kontoplan

Hvor der ikke er nævnt andet kan kontiene bruges fra 7. marts 2024

35xx Tekster fjerkræ og pelsdyr
    Efter ønske er kontoteksten ændret.

3825 Videresalg
    Efter ønske åbnes grundkontoen, så det bliver muligt at oprette ejendomskonti. Husk at oprette kontering, så der flyttes til den ønskede konto i årsrapport.

3848 18 Henlæggelse driftsfond DLF
    Efter ønske er kontoteksten ændret.

4580 07 Biodiesel
    Efter ønske oprettes kontokobling til hjælp ved indtastning af afgiften. Fra 7. marts 2024.

498x Nye konti og momsforvalg fjerner konti fra momsafvigelser
    Vi retter forvalg på småinventar for undgå efterposteringer giver afvigelser i momsdokumentationen.
    Vi har derfor, med virkning fra onsdag den 21. februar 2024, rettet momsforvalget på Småinventar på landskontoplanen.
    På de eksisterende konti 4980 xx og 4981 xx er momsforvalget rettet til 9.

Derudover er der nye specifikationskonti 3849 61 og 4680 01 som også har momsforvalg = 9.
    Kontering af prisgrupper er rettet for beregninger med ultimo = 31.12.2023 og senere, så der bruges de nye konti i den driftsmæssige beregning.

7346 90 Erstatning boringsnære beskyttelsesområder
    Konti til boringsnære beskyttelsesområder er oprettet efter ønske.

81xx Investeringer
    Der er oprettet nye konti, som skal bruges ved ejendomshandler, når vi begynder at bruge nyt Anlægskartotek. Så længe investeringer behandles i investeringsbillederne kan man fortsætte som hidtil. Pilotbrugere på investeringer vil få en fordel ved at bruge de nye konti. Fra 20. marts 2024.

Der er eksempler i informationen om nye regneark til køb/salg.

8345 Afskrivninger
    Som forberedelse til nyt anlægskartotek ændres kontering af afskrivninger på blandet benyttede driftsmidler.
    Fordelingen mellem virksomhed og privat sker som hidtil uden, at I behøver at gøre noget.

Se Ø90 Information 2024-11 – Ændret kontering til fordeling af afskrivning blandet benyttede driftsmidler