CHR - Oprettelse af fællesgræs - gælder både kvæg, får og geder

Oprettelse af fællesgræs, kvæg, får og geder

Hvis der på et givet areal går dyr fra besætninger med forskellige ejere, skal der oprettes et fællesgræsnings-CHR-nummer.

Det kræver blot en henvendelse fra den person, som ønsker at stå som kontaktperson for CHR-nummeret.

Vi skal bruge et CVR- eller CPR-nummer på vedkommende.

Samtidig med oprettelsen skal vi sætte koordinater på adressen, så vi skal også kende stedets fysiske placering.

Hvis to besætninger med forskellige ejere i dag bruger arealet, og begge har indberettet samme markbloknummer i landbrugsindberetning.dk, forudsætter vi, at dyrene går i hver deres indhegning. Altså; at de ikke går sammen fysisk. Så er det registreringsmæssigt ok.

På et fællesgræs forudsætter vi normalt også, at dyrene ikke går der hele året. Altså at området er tomt en del af vinterhalvåret.

Kvæg udstationerer det enkelte dyr til fællesgræs.

Får og geder flokflytter x antal dyr til fællesgræs.

Samme regel gælder for flytning af dyr til dyrskue.