SEGES Vejledninger

Søg i alle kategorier eller vælg en enkelt kategori i listen

  Beklager, vi fandt ikke finde nogen relevante vejledninger til dig.

  Kontakt os via formularen med dine spørgsmål, så vender vil tilbage til dig med en løsning.


  CHR - Samdrift - registrering af dyr hos DAKA og afmelding af dyr hos landmand

  Samdrift - sådan registreres det

  Ved samdrift har en landmand som minimum 2 aktive besætninger, hvor alle dyr er registreret på én besætning, men har dyr aktivt på den anden besætning (adresse).

  Den anden besætning er vigtig i forhold til DAKA. Grundreglen for DAKA og regler for afhentning af dyr er, at DAKA angiver det besætningsnummer, hvor de fysisk afhenter dyret. Ved landmandens tilmelding af dyr til DAKA, skal han også opgive den fysiske placering (besætningsnummer) hvor dyret findes.

  Dvs. DAKA kan afhente dyr i en besætning hvor der faktisk ikke er registreret nogen dyr og angive det besætningsnummer. Sådan er reglerne.

  Fejlliste kan forekomme i det tidsrum der går, fra at den ene part har registreret og indtil den anden part får registreret. Fejllisten virker som forvirrende, fordi:

  Fejllisten bliver udskrevet til samdriftsbesætningen, hvor dyr ikke er registreret, fordi DAKA registrerer dyr afhentet fra den besætning. Landmand tror derfor, at dyr skal afmeldes fra den besætning, men nej!

  Ved samdrift og registrering af dyr hos DAKA, kan der godt være ”uoverensstemmelse” i den normale sammenhæng ved angivelse af hvor dyr flyttes fra og til.

  DAKA angiver det besætningsnummer hvor dyr fysisk er afhentet.

  For landmand ser det forkert ud, at DAKA peger på den besætning, hvor dyr ikke er registreret. Det er synligt i DMS – Aktuelt.

  Landmand skal afmelde dyr fra den besætning hvor de er registreret, selvom det ser forkert ud i DMS. Han kan med god samvittighed godkende den registrering som DAKA har foretaget.

  Landmands registrering kan kun ske fra den besætning, hvor dyrene er registreret, selvom det er forskelligt fra den besætning som DAKA peger på. I samdriften er der indbygget den regel, at der må være denne forskel.

  Sagt med andre ord.

  Landmand kan kun afmelde dyr fra den besætning hvor han har dem registreret, DAKA angiver den besætning hvor dyret fysisk er afhentet, systemet sørger for, at ved samdrift må der godt være den forskel mellem besætninger uden at det giver fejl.

  Uanset program, DMS eller Webdyr, gælder de samme regler men visning er forskellig.

  Ovenstående sammenhæng gælder generelt og tager udgangspunkt i hvad der ses i DMS – Aktuelt. DMS er opbygget til at vise driftsenheder (forskellige sammenhænge mellem besætninger eller kun en besætning). Aktuelt viser det som hører til den besætning som er valgt eller besætninger som er valgt i sammenhæng. Derfor kan oplevelsen af hvad man ser være forskellig.

  Webdyr viser under Alarmer de samme ting som Aktuelt viser i DMS. Forskellen til Webdyr er, at man kun kan se en besætning ad gangen og ikke en sammenhæng af besætninger. Alarmen vises under den besætning som DAKA har registreret dyret fra, svarer til Fejllisten, og ikke fra den besætning hvor dyrene er registreret. Det stiller større krav til landmand, for han får ikke umiddelbart en manglende registrering at se.

  Derfor vil jeg bare henvise til ovenstående afsnit ” Sagt med andre ord”, at landmand skal afmelde dyr fra den besætning hvor de er registreret, så vil alarmerne også forsvinde fra den anden besætning.

  Er denne vejledning nyttig?