Ø90 – Control – Billede e-faktura og NemFaktura Plus

Vejledning til brug af Control-billedet E-faktura og NemFaktura Plus

Billede e-faktura

E-faktura og NemFaktura Plus billedet dukker op, hvis du har posteringer, der opfylder kriteriet for billedet. Billedet bliver kun vist, hvis der er sat flueben og dato i control oversigt.

Ø90 har i Billede e-faktura søgt på posteringer ud fra 3 kriterier:

1. Der står ’DA’ i Ref.id og
    2. Der står ’9280’ i Ref.nr
    3. Posteringen er ajourført efter den dato, du har skrevet i Control – oversigt

Når du kommer ind, får du et login-billede, og når du er logget ind vil dine bilag komme op i takt med at du scroller i den øverste del af billedet.

Øverst

Her ser du mellemregningen som e-fakturaen er konteret til på de bilag ikke er ens konteret. Hvis du har behov for at se alle e-faktura kan du flytte fokus til Vis alle.

Nederst

Her ser du udsplitningen af bilaget. Posteringerne ses både med og uden moms. Det giver nemt overblik over til bilaget. Du kan hele tiden se summen af opsplitningen nederst.

Hvis du har brug for at tilpasse E-faktura konteringen, skal du enten rette H/U grupper (dataoverførsel 1.0) eller lave Varetekst individuel [Alt+F+Y] (dataoverførsel 2.0).

Hvis du vil lave ens kontering på en e-faktura kan du anvende funktionen kopier kontonummer [alt+R+E]. Placer dig på det konto nr. som skal kopieres til øvrige konti. Der vil være konti som ikke overskrives fx renter.

Afslut af e-faktura

Når du har gennemgået dine e-fakturaer kan du trykke næste. Nu vil dato du gik ind i control med blive sat til dags dato -1 dag, hvis kunden skulle godkende e-faktura senere i dag.

Hvis du ikke er færdig, kan du trykke på Parker. Det vil betyde, at den dato, du gik ind i e-faktura-billedet med, vil blive stående.

Fra afvigelsesbilledet kan du via funktioner tilgå:

• Kontering, kundesegmenter [alt+F+K]
    • Leverandør, mellemregning [alt+F+L]
    • Varetekst individuel [alt+F+Y]
    • Bilagskontering, regler [alt+F+B]