SEGES Vejledninger

Søg i alle kategorier eller vælg en enkelt kategori i listen

  Beklager, vi fandt ikke finde nogen relevante vejledninger til dig.

  Kontakt os via formularen med dine spørgsmål, så vender vil tilbage til dig med en løsning.


  Ø90 - Selskaber - Værdipapirer som finansielle anlægsaktiver

  Når du skal kontere værdipapirer som finansielle anlægsaktiver i et selskab, er det vigtigt, at de kontonumre du anvender har V kode 1

  Der er oprettet 2 kontroller til at hjælpe jer med, at værdipapirer er bogført rigtigt.

  1. Kontrol nummer 795005 ”Der er privat primo på kontoen (V=2 i selskab) vil blive placeret i en linje i balancen med tekst ” Ikke erhvervsmæssig…”
  2. Kontrol nummer 795006 ” Der er privat ultimo på kontoen (V=2 i selskab) vil blive placeret i en linje i balancen med tekst ” Ikke erhvervsmæssig…”

  De to kontroller kommer dog først i billedet Tværgående kontroller. Her er det så vigtigt, at du ikke bare acceptere dem, men går tilbage til billedet Aktier og får rettet V-koden på de konti, der er problemet. Husk at tjekke at V-koden på posteringer i året også bliver rettet.

  Aktier

  Aktier i selskaber skal være lagerbeskattet. For at opnå lagerbeskatning af aktier skal du bruge formel 150 og tilføje modkonto 5278 39 "Lagerforskydning fra aktier".

  Note i regnskabet

  I selskaber skal du huske at udskrive notet 260 i stedet for note 250, hvis du har finansielle anlægsaktiver. Du skal selv udfylde note 260 med de korrekte tal. Note 260 overholder årsregnskabslovens notekrav. 

  Er denne vejledning nyttig?