Ø90 - Selskaber - Værdipapirer som finansielle anlægsaktiver

Når du skal kontere værdipapirer som finansielle anlægsaktiver i et selskab, er det vigtigt, at de kontonumre du anvender har V kode 1

Der er oprettet 2 kontroller til at hjælpe jer med, at værdipapirer er bogført rigtigt.

1. Kontrol nummer 795005 ”Der er privat primo på kontoen (V=2 i selskab) vil blive placeret i en linje i balancen med tekst ” Ikke erhvervsmæssig…”
    2. Kontrol nummer 795006 ” Der er privat ultimo på kontoen (V=2 i selskab) vil blive placeret i en linje i balancen med tekst ” Ikke erhvervsmæssig…”

De to kontroller kommer dog først i billedet Tværgående kontroller. Her er det så vigtigt, at du ikke bare acceptere dem, men går tilbage til billedet Aktier og får rettet V-koden på de konti, der er problemet. Husk at tjekke at V-koden på posteringer i året også bliver rettet.

Aktier

Aktier i selskaber skal være lagerbeskattet. For at opnå lagerbeskatning af aktier skal du bruge formel 150 og tilføje modkonto 5278 39 "Lagerforskydning fra aktier".

Note i regnskabet

I selskaber skal du huske at udskrive notet 260 i stedet for note 250, hvis du har finansielle anlægsaktiver. Du skal selv udfylde note 260 med de korrekte tal. Note 260 overholder årsregnskabslovens notekrav.