Ø90 – Afskrivninger årsrapport - Funktioner i billedet "afskrivninger oversigt drift"

'Afskrivninger oversigt drift' er en samlet oversigt over alle objekterne, der findes i anlægskartoteket

I billedet er det muligt at se, hvilket kontonummer der er anvendt, og hvilken tekst aktivet har. Derudover er det muligt at se og eventuelt rette i følgende:

Kolonne navn

Beskrivelse

Saldo

Der vil i denne kolonne altid stå N.

Det indikerer, at der foretages lineære afskrivninger.

Pct.

I denne kolonne vil der altid stå 0,1, idet der anvendes lineære afskrivninger.

Der kan rettes i feltet

Pristal Pct.

Iflg. God regnskabspraksis i DLBR skal der ikke anvendes pristalsregulering.

Der kan rettes i feltet.

Levetid

Angiver restlevetid primo.

999 i levetid betyder, at aktivet ikke afskrives.

Der kan rettes i feltet, men 999 kan kun angives i dialogen "Åben specifikation"

Afskrivningsgrundlag

Viser afskrivningsgrundlaget for de enkelte objekter inden årets afskrivninger

Der kan ikke rettes i feltet.

Er kolonnen tom, er billedet ikke beregnet.

Periodens afskrivninger

Viser afskrivninger for perioden, pr. objekt.

Der kan ikke rettes i feltet.

Er kolonnen tom, er billedet ikke beregnet.

Selvom det er muligt at rette visse oplysninger direkte i billedet, anbefales det, at rettelser sker via dialogen "Åben specifikation".

Vis summer

Du har mulighed for at se summen af alle afskrivninger ved at vælge Vis summer i værktøjslinjen.

Periodens afskrivninger i alt - her summeres alle posteringer, på de konti som forventes at være modkonti til afskrivningerne Det er efterposteringer til følgende konti 4948-4998 og 9941-9949.

Afskrivninger fra billedet i alt - her summeres alle de beregnede afskrivninger fra konto 9x23 og 9x73.

Forskellen på de 2 summer er den private andel fra blandet benyttede driftsmidler og afskrivninger, der er overført til anden virksomhed.