Ø90 – Afskrivninger Skat - Succession i afskrivninger

Eksempel på Succession i afskrivninger

Bygninger

På bygninger bruges et eksempel, hvor bygningen er afskrevet med følgende:

Sælgers anskaffelsessum

160.000

Investerinsfond brugt af sælger

100.000

Sælgers afskrivningsgrundlag

60.000

Sælgers opsummerede afskrivningsprocent

50 %

Sælgers omsummerede afskrivninger

130.000

Køber skal foretage afskrivningerne på samme grundlag som sælger. Det betyder, at sælgers akkumulerede afskrivninger skal gemmes som akkumulerede afskrivninger hos køber.

Afskrivningsobjekt aktiveres hos køber med følgende efterpostering:

Sælgers anskaffelsessum

160.000

konto

7929 20

modkonto

9114 xx

Alle øvrige oplysninger indtastes som primorettelser:

kvantum

beløb

konto

Opsummeret afskrivningsprocent

5000 *)

9108 xx

Opsummeret afskrivning

130.000

9109 xx

Investeringsfond

100.000

9131 xx

*) Sælgers opsummerede afskrivningsprocent skal ganges med 100 før indtastning. 10 procent = 1000.

Inventar

På inventar efterposteres sælgers inventarsaldo plus handelsomkostninger til købers afskrivningskonto:

Sælgers saldo mv.

beløb

konto

8104 xx

modkonto

9420 00

Forskellen mellem aftalt købesum og sælgers saldo efterposteres til konjunktur på inventar:

Difference

beløb

konto

8104 xx

modkonto