Ø90 Information 2020-72 - Diverse ændringer i Summax ved november-igangsætning

Diverse ændringer i Summax i forbindelse med november-igangsætning 2020

DIVERSE ÆNDRINGER TIL SUMMAX I FORBINDELSE MED IGANGSÆTNING DEN 5. NOVEMBER

I e-faktura og i e-arkiv er default antal dokumenter, som vises, nu 100

Man kan stadig vælge mellem at få vist 10,15,25,50 eller 100 dokumenter

Mulighed for at filtrere eller sortere på alle kolonner i e-arkiv
    Det er nu muligt at filtrere og sortere på alle kolonnerne i de forskellige mapper.

Eksempel nedenfor fra Regnskabsbilagsmappen:

Det er nu også muligt at sortere på kolonnerne Type og Fakturastatus.

I e-arkiv er det nu sikret, at man, når man har løbet alle dokumenter igennem, ikke starter fra starten igen

Under ”Vis dokument” i e-arkiv, hvor man kan trykke ”Forrige” og ”Næste”, gælder det nu således, at når man står ved det sidste dokument i rækken, så er knappen ”Næste” deaktiveret, så det sikrer, at man ikke ”Løber i ring”. Det samme gælder, når man står med det første dokument. Der kan man ikke vælge ”Forrige”. Når man kommer til enden af rækken, så kan billedet forlades ved funktionen "Gem og Luk".

§ foran kommentarer vises fremover ikke i e-arkiv
    Vi har efter ønske valgt fremover at fjerne §-tegnet foran kommentarer i kommentarfeltet. Funktionen virker stadig ved, at man i emnefeltet i sin mail sætter § - hvorefter man skriver sin besked. Det ønskes blot at selve § ikke vises i kommentarfeltet fremadrettet.

Forbedring af adviseringsmail til brugerne
    Vi har lavet en mindre ændring af adviseringsmail om betalinger til brugerne, hvor rækkefølgen er ændret. Fremover nævnes de fejlede først i adviseringsmailen i stedet for sidst.

Ny rækkefølge:

1. Betalingerne for følgende e-fakturaer er ikke lykkes:
    2. For følgende e-fakturaer var der på nuværende tidspunkt forventet en kvittering, men den er ikke dukket op endnu:
    3. Følgende e-fakturaer er med succes sat til betaling hos dit pengeinstitut:

Samtidig ændres fejlkoder i det første afsnit til noget mere sigende. I stedet for RJCT vil det fremover stå ’Afvist i banken’.

Ændring af navngivning. Ændret fra ”Betalt bank” til ”Overført til bank”
    I e-faktura viser kolonnen Status nu teksten ”Overført til bank”, når en faktura er sendt til betaling via enten Danske Bank, Nordea eller en af BankConnect-bankerne.

Samme ændring ses også i e-arkiv

Yderligere vises nu teksten ”Betalte/Overførte” ved udsøgning af fakturaer i e-faktura og ikke kun ”Betalte” som tidligere.

Ved valg af ”Betalte/Overførte” fremsøges alle fakturaer, som er overført til en af bankløsningerne (Danske Bank, Nordea eller en af BankConnect bankerne) samt fakturaer betalt via LS/BS eller OS.

Ændring af navngivning fra ’Betalt manuelt’ til ’Betalt i både e-faktura og arkiv
    For at ensrette brug af begreber, har vi nu efter brugerønsker ændret navngivning af status ’Betalt manuelt’ til ’Betalt’. Ændringen gælder også den eksterne visning fra Kasseregistrering.

Det så således ud tidligere:

Det ser således ud fremadrettet:

Ændring af fakturastatus når bilag linkes til en KU-postering
    Fremadrettet bliver fakturastatus opdateret, når et bilag matches med en KU-postering i Kasseregistrering. Der vil blive opdateret med status ’Betalt’ på bilaget i arkivet.

Ændring af fakturastatus på kvitteringer/bon’er
    Fremadrettet bliver fakturastatus på kvitteringer og bon’er opdateret med ’Betalt’ i stedet for ’Modtaget’ ved indlæsning,

Dermed bliver det nemmere at få overblik over hvilke bilag, der kræver opmærksomhed her og nu i forbindelse med betaling af regninger.

Digitale Peter er flyttet længere ned/ud i nederste højre hjørne af skærmen
    Digitale Peter fyldte for meget på mange skærmformater. Derfor er det nu valgt at flytte placeringen af Digitale Peter helt ned og helt til højre i skærmbilledet, så han ikke generer brugere med mindre opløsning og skærmformat end Full HD.

Forbedring af download-funktion
    Der er forbedret på den download-funktion, som giver virksomhedsejeren mulighed for at downloade alle sine bilag. Forbedringen består i at filnavnet på efakturaer i oioubl-format fremover ender med .xml i stedet for .html, hvilket gør det muligt at få dem vist direkte og indlæse dem i for eksempel http://www.oioubl2.info/HTMLstyling/Default.aspx for at se en mere normal opstilling som faktura.

Udover ændring af filnavnet, så har vi fået ændret på visningen af æøå i de downloadede xml-filer. Der er forskellige kodningssystemer, og de var blevet blandet sammen, så æøå blev vist som specialtegn i stedet for æøå.