Ø90 – Kasseregistrering – Find difference, hvis KU-saldo ikke stemmer

Difference kan opstå, når man taster oveni en KU-postering

Når der anvendes KU-posteringer, fortæller Ø90, om posteringer på kontoudtoget stemmer med saldi på betalingsarten, som der er overført data til. Difference kan opstå, når man taster oveni en KU-postering. I stedet anbefales at anvende Opsplit postering – afstemningsfejl undgås.

Opsplit postering

Dette kan gøres ved at bruge funktionen opsplit postering [Ctrl + O] (anbefales). Hvis der er anvendt opsplit postering, vil posteringerne blive posteret som ’O’ (omposteringer) og dermed er betalingsartsposteringen ikke berørt og der opstår ikke differencer.

Hvis man derimod har tastet oveni en KU-postering er der risiko for tastefejl = afstemningsfejl.

Afstem perioden

Tast [Ctrl+A]

Her kommer dialogen ’Afstem kasseomsætning’ op og i advarselsfeltet står der fx difference på bet. X pr. xx.xx.xxxx. Saldo kasseregistrering: xxx,xx. Kontoudtog; xx,xx Diff= xxx,xx

Hvis du vil finde ud af, hvornår differencen er opstået bruges F11 til at vise sum. Dette giver dog kun mening, hvis du har kontoudtoget på skærmen/papir, så du kan følge saldoen.

Hvis du ikke har kontoudtogsudskriften, bliv i dialogen ’Afstemning kasseomsætning’.

Gå til ’til dato’ og tast en tidligere dato – [tab] dig ud af feltet, saldoen opdateres, så du kan se om det stemmer på den pågældende dato.

Hvis der ikke er en difference vil du få besked – betalingsart x stemmer med saldo på kontoudtog pr. xx.xx.xxxx.

Hvis der er en difference, vil du få difference beskeden og du skal forsøge med endnu en tidligere dato.

Hvis advarselsfeltet er tomt, kan det skyldes, at du er nået til en dato, hvor der ikke findes KU-posteringer

Vær opmærksom på, der findes ingen saldo i weekender, da dette ikke er bankdage. Hvis månedsskift ligger i en weekend, kan der være differencer, som ikke er reelle netop på grund af bankdag-problematikken.