Ø90 – Kasseregistrering - Summer

Skærmbilledets indhold

Skærmbilledet indeholder nederst nogle sum-felter. I venstre side findes sum på betalingsarter, og i højre side sum på bilag, referencenummer og betalingsart.

Venstre sumfelt

Sumfelterne i venstre side beregnes løbende, og viser den beregnede saldo på de anvendte betalingsarter frem til seneste postering.

Højre sumfelt

Sumfelterne i højre side skal aktiveres med funktionen ”vis sum” [F11]. Hermed beregnes summen for det bilag og det referencenummer som er i fokus i skærmbilledet. Sum funktionen kan anvendes både i afstemte, tjekkede og i ikke afstemte perioder.

Bemærk, hvis der rettes på beløb, eller indtastes flere posteringer, skal sumfelterne beregnes igen, ved tryk på "vis sum" [F11].

Beregningen af sum i betalingsart-feltet til højre er lidt anderledes. Beregningen ved ”vis sum” foretages på alle posteringerne på den valgte betalingsart til og med den postering, som er markeret. Hermed er det fx muligt at følge bevægelserne på et kontoudtog, hvis man skal have fundet en afstemningsfejl.