Ø90 – Kreds – Ophæv lås på ejendom

Ophæv lås på ejendom. Beskrivelse af anbefalet arbejdsgang til at ophæve låst data på en ejendom i Ø90.

På kredsniveau er det muligt at ophæve lås på regnskabsposteringer på en ejendom. Der er kun mulighed for at ophæve lås på perioder. Du finder dialogen uden menu>kreds>ophæv lås på ejendom.

I billedet er der mulighed for at vælge en ejendom, når man kommer ind på billedet. Når billedet forlades, forlades ejendommen igen.

Der er separate faner til

1. Posteringer
    2. Opgørelse
    3. Statusseddel

Ophæv lås af posteringer

I billedet vises låste perioder for hhv. Kasseposteringer, Omposteringer, Rettelsesposteringer og Interne posteringer for den valgte ejendom.

Ud for låste perioder har du mulighed for at markere med flueben, hvilke posteringstyper der skal låses op.

Arbejdsgang

• Sæt flueben i det du vil ophæve
    • Tryk på ’ophæve låse på posteringer’

Ved ophævelse af lås på en periode vil godkendelseskoden på perioden blive ændret til foregående godkendelsesniveau, dvs. fra ”L” (låst) til ”T” (tjekket).

Når en låst periode er ophævet er det efterfølgende muligt for brugeren på ejendomsniveau at rette/slette de pågældende enkeltposteringer.

Ophæv lås af E-bogføring

Da posteringer lavet i e-bogføring ligger som låste enkeltposteringer, kan disse IKKE ophæves. Løsningen er derfor at lave o-posteringer til den/de posteringer som man ville have ophævet lås på.

Ophæv lås af detailposteringer

Der er mulighed for at ophæve lås på posteringer af typen:

• Omposteringer Dataoverførsel DA
    • Omposteringer Faktura FA
    • Omposteringer Løn LN

Arbejdsgang:

• Tryk på ophæv lås på detailposteringer [ctrl+L]
    • Vælg periode
    • Vælg posteringstype
    • Tryk på Ophæv lås [alt+L]

Ophæv lås af afgørelsen

I billedet vises mulige perioder for opgørelse som kan ophæves og hvilken tilstand opgørelse og færdiggørelse er i.

Arbejdsgang:

• I kolonnen ’Lås op’ vælger du om det er opgørelse eller færdiggørelse (altid færdiggørelse først)
    • Tryk nu på ’ophæve låse på opgørelse’ eller taster [Ctrl+O]
    • Når både opgørelse og færdiggørelse er ophævet, så forsvinder linjen fra billedet.

Ophæv lås af statusseddel

I billedet vises mulige perioder for statusseddel.

Arbejdsgang:

• I kolonnen ’Lås op’ vælges hvad du vil ophæve/slette
    • Tryk derefter på ’ophæv låse på statusseddel’