Ø90 – Ligningsmæssige fradrag - Boligjobordning

I Ø90 er der oprettet kontointerval til håndtering af boligjobordning (Service- og håndværkerydelser)

I Ø90 er der oprettet kontointerval til håndtering af boligjobordning (Service- og håndværkerydelser):

Konto 5920 05 – 5920 09 skal bruges til ejers lønudgifter på serviceydelser.
    Konto 5920 10 – 5920 46 skal bruges til ejers lønudgifter på Håndværkerydelser
    Konto 5920 55 – 5920 59 skal bruges til ægtefælles/samlevers lønudgifter på serviceydelser
    Konto 5920 60 – 5920 96 skal bruges til ægtefælles/samlevers lønudgifter på håndværkerydelser
    Konto 7068 75 skal bruges af begge ægtefæller:

• Skattemæssigt til at kontere den ikke-fradragsberettigede del på
    • Driftsmæssigt til at føre hele beløbet fra konto 5920 xx til privatområdet

Prisgruppe 510131 indeholder max. fradrag på kr. 6.000,00.
    Prisgruppe 510132 indeholder max fradrag på kr. 12.000,00
    Hvis den fradragsberettigede udgift overstiger fradraget, bør du flytte udgiften mellem ægtefællerne, så fradraget udnyttes optimalt.

Skattemæssig beregning med formel 502

For ejer beregner formel 502 den samlede sum i kontointervallet 5920 00 – 5920 99 og laver en efterpostering af den del, der overstiger det gældende fradrag således:

Samlet serviceydelse udgift: -19.000
    Ej fradrag +13.000

R Type Konto Beløb
    S E 5920 47 + 13.000
        7068 75 -  13.000

Samme beregning foretages for ægtefællen.

Driftsmæssig beregning med formel 861 - kun på spec. 00!

Formel 861 flytter hele det beløb, der står på konto 5920 xx, direkte til konto 7068 75 således:

R Type Konto Beløb
    D E 5920 00 + 19.000
        7068 75 - 19.000

Specifikation af udgifterne i drift

Hvis du ønsker at kontere forskellige ydelser på hvert sit specifikationsnummer, skal du være opmærksom på, at der driftsmæssigt bliver lavet efterposteringer på konto 5920 xx.

Du kan rette på to måder:

1. Opret beregning på de aktuelle specifikationsnumre i Kontering af prisgrupper.
    2. Lav driftsmæssige efterposteringer, som flytter beløbene fra konto 5920 xx til konto 7068 75.