Ø90 – Ligningsmæssige fradrag - Gaver - Fradrag for foreningsbidrag m.m.

Ø90 kan begrænse fradraget for gaver efter ligningslovens § 8A

Ø90 kan begrænse fradraget for gaver efter ligningslovens § 8A, hvis du først har konteret efter disse retningslinjer:

• Gaver er konteret med det fulde beløb på konto 5910 30 (ejer) eller 5911 30 (ægtefælle)
    • Gaver, der ikke er indberettet til SKAT er flyttet manuelt til kapitalkonto (fx 7350 20)

Ø90 beregner fradraget ved at efterpostere beløb, der ikke er fradrag for. Du kan se grænsen i prisgruppen, der er knyttet til kontoen. Ø90 konterer den ikke-fradragsberettigede andel til kapitalkonto (7350 20)

Hvis automatik ikke ønskes

Hvis du ikke ønsker automatikken, skal du oprette en ny kontering med formel = 0, A/P-kode = A (aktiv). Konteringen med formel 502 ændres, så A/P-kode = P (passiv). Vælges uafhængigt for ejer henholdsvis ægtefælle.

Løbende ydelser, hvor fradrag afhænger af indkomst

Gaver i form af løbende ydelser efter ligningslovens § 12 kan højst fratrækkes med 15 % af personlig indkomst + positiv kapitalindkomst.

Der er en tjeklistekontrol, der slår ud, hvis der er fradrag over 15.000 kr. pr. person i kontointervallerne 5900 32-33 og 5911 32-33.

Vent med at acceptere udfaldet, til indkomsten er fastlagt.