Ø90 – Opgavevalg – Opdatering af opgavevalg

Ved opdatering af ejendommens stamdata

Når du opdaterer ejendommens stamdata fx ved at vælge ægtefælles virksomheds beskatningsform, ægtefælle er blevet tilføjet eller fjernet, bliver skatteopgaven ikke automatisk opdateret. Dette kan give sig udslag på forskellig måde alt efter hvad du har rettet på stamdata/opgavestyring, fx:

• Fejltekst: ” 702.650 Der mangler en supplerende oplysning for referencenummer xxxx i perioden”
    • Du får stadig overført personfradrag til ægtefælle
    • Ægtefælleknappen til højre i indkomstdisponeringen bliver ikke aktiv
    • M.fl.

Når dette er tilfældet, skal du gøre sådan:

• Gå til opgavevalg
    • Tryk på ret (Skat skal være eneste aktive opgave, for at du kan bruge [ctrl+r])
    • Ret skatteopgave til en anden beskatningsform ved at flytte bolden i opgavevalg og tryk Gem

• Sig ja til at rette (selv om en del billeder bliver berørt)

• Vælg ”ret opgave” i den næste dialog, så du vender tilbage til den rigtige beskatningsform

• Beregn og tjek billeder, som er faldet på grund af rettelsen

Indkomstdisponering og skatteberegning kan nu beregnes.