Ø90 - Skat – Små skatteregnskaber - Beskrivelse af standardejendommene

Kontoplan, stamdata og udskrift er tilpasset på de standardejendomme, som man kan bestille kopi af.

Ny meta description

Kontoplan

Kontoplanerne er tilpasset på standardejendommene. Der er vedhæftet kontoplan over de konti der har ’anvendt’ markering på de forskellige typer af ejendom.

Stamdata

Fælles for standardejendommene er disse oplysninger i stamdatabillede og -dialoger:

Du skal huske at rette felter markeret med ”Ret”

Du skal tage stilling til om felter markeret med ”?” er rigtigt udfyldt

Stamdata: Ejendomsoplysninger

HUSK

CVR-, Se- og CPR-nummer

Ret

Statusperiode

01.01 til 31.12

Stamdata: Personoplysninger

Gift

Nej

?

Ægtefælles personoplysninger

Blanke

?

Kommunenummer

810

Ret

Folkekirke

Ja

?

Nedslag pga førtidspension eller inv.ydelse

Nej

?

Nedslag pga fleksydelse eller efterløn

Nej

?

Stamdata: Opgavestyring

Momsprincip

1 (halvår)

?

Beskatning

Kapitalafkastordning

?

Almindeligt kontrolniveau

Nej

Kontrol af moms, selvangivelse og skat

Nej

Opgavevalg: Stamdata > beregninger og udskrifter,

beregninger

Skal restskat konteres automatisk

Nej

Opgavevalg: Stamdata > beregninger og udskrifter,

skattemæssige beregninger

Ægtefælles andele (medarbejdende, ligedeling, kapitalafkast)

0,0

?

Erklæringskode på selvangivelse

(for en sikkerheds skyld, selvangivelse anvendes ikke)

3 (assistance)

Opgavevalg: Stamdata > beregninger og udskrifter,

virksomhedsoplysninger

Der anvendes reviewerklæring

Nej

Opgavevalg: Periodens data > beregninger og udskrifter,

skattemæssige beregninger

Kapitalafkastordning i det aktuelle regnskab

Ja

Udskrift

Fælles for standardejendommene er at udgave D og E til tilpasset. De har dette indhold:

D: Kontorets udgave

E: Kundens udgave

Skatteyders erklæring

Skatteyders erklæring

Revisors erklæring

Revisors erklæring

Virksomhedens resultat

Virksomhedens resultat

Indkomstopgørelse

Indkomstopgørelse

Virksomhedens balance

Virksomhedens balance

Privat balance

Privat balance

Kapitalforklaring

Kapitalforklaring

Noter til indkomstopgørelse

-    Alle

Noter til indkomstopgørelsen

-    Ingen

Noter til balance

-    Alle

Noter til balance

-    Ingen

Noter til kapitalforklaring

Anden virksomhed

Anden virksomhed

Virksomheds/kapitalafkastordning

Virksomheds/kapitalafkastordning

Afskrivning fast ejendom

Afskrivning fast ejendom

Afskrivning og fordeling driftsmidler

Afskrivning og fordeling driftsmidler

Selvangivelse

Advarsler og fejl dokumenteres kun i revisionsliste.

I udgave D er alle noter aktive. Hvis du har mange konti i brug, og ønsker en lille kontorudgave skal du selv passivere noter til indkomstopgørelse og balance. Men husk at beholde noter jf. mindstekrav, så du kan svare på spørgsmål fra SKAT. December 2014 er det noterne Personaleomkostninger, Fast ejendom og Produktionsanlæg, driftsmateriel og inventar (se udgave B på landsniveau)

I udgave E er alle noter passiverede, så hvis du undtagelsesvis har behov for at vise en enkelt note, skal du aktivere afsnittet og dén note, du vil se.

Med eller uden privat?

Det er nødvendigt at have visse private poster med, hvis du vil anvende SA-pro. De låste felter bliver stående selv om du overfører, men private felter, der ikke er feltlåst, bliver overskrevet. Samtykke og autorisation hos SKAT skal være på plads før dette er muligt.

Men beslutningen afhænger også af hvilken beskatningsform, der skal bruges.

Ved virksomhedsordning:
     Tag udgangspunkt i ejendommen med privat inkluderet. Det er nødvendigt for at få opgjort mellemregningen, medmindre kunden anvender helt adskilte konti til virksomhed og privat.

Ved kapitalafkastordning:
     Kapitalafkastgrundlag opgøres som alle aktiver/passiver inklusiv private, men der er sjældent private af den type, som medregnes (bil undtaget). Du kan derfor godt vælge ejendommen uden privat, hvis det i øvrigt stemmer overens med kundens ønske.

Vedhæftning

Små skatteregnskaber - kontoplan.pdf

forpagtningsindtægt (A) kundens eksemplar.PDF.pdf

VE_Anlaeg_kontorets_eksemplar.PDF (1).pdf

VE_Anlaeg_kundens_eksemplar.PDF (1).pdf

Alm Ejendom (B) kundens eksemplar.PDF.pdf

Alm ejendom byerhver (D) kontorets eksemplar.PDF.pdf

Alm ejendom byerhverv (D) kundens eksemplar.PDF.pdf

forpagtningindtægt (A) kontorets eksemplar.PDF.pdf

alm ejendom (B) kontorets_eksemplar.PDF.pdf