Ø90 – Sommerhuse, bierhverv (anpart) - billede

Standardfradrag for udlejning mv.

Billede Sommerhuse, Bierhverv (Anpart)

Her behandles alle konti vedrørende udlejning af værelser og sommerhuse samt skibsvirksomhed.

Konti

I billedet behandles kontointervallerne:

5250 til 5269 Resultat udlejning værelser og sommerhuse
    5270 til 5272 Skibsvirksomhed og andre anparter

Der kan indtastes i kolonnerne indkomst kv1 og indkomst, kun indkomst er relevant i dette billede.

Tilknyttede konti

7068 70 fradrag ved værelsesudlejning
    7069 Udgifter og fradrag sommerhusudlejning

Supplerende oplysninger

Ingen.

Tilknyttede supplerende oplysninger

Ingen.

Anbefalet arbejdsgang

Når billedet vælges, vil Ø90 som udgangspunkt vise en linje for hver konto. Det der vises, er summer af posteringer for hver konto.

SEGES anbefaler denne arbejdsgang i billedet:

1. Se i statuslinjen og notatruden om der er notater, der skal tages hensyn til.
    2. Accepter notaterne, efterhånden som I tager hensyn til dem.
    3. Hvis der mangler linjer (fordi en lejeindtægt ikke er ført i kassen), tilføjes de nye linje. Se nedenfor.
    4. Beregn.
    5. Gennemgå hver linje, for at kontrollere at indtægten / udgiften er rigtig.
      1. Tjek linjen, hvis beløb er korrekt.
      2. Hvis beløb ikke er korrekt indtastes differencen i kolonnen indkomst. Brug Forslag til efterpostering for at se hvilke kontonumre, der blev brugt sidste år.
    6. Når alle linjer findes og er i orden, tjekkes billedet.

Tilføjelse af ny konto

Hvis en lejeindtægt mangler, anbefales det at følge denne fremgangsmåde:

• Vælg Indtast posteringer [Ctrl + I].
    • Indtast efterposteringer af lejeindtægt og –udgift mv.
    • Luk dialogen.

Hvis der slet ikke er konteret noget på kontoen, kan man ikke bruge "Posteringsforslag", derfor anbefales "Indtast posteringer".

Kontroller

Der gennemføres nedenstående kontroller. Advarsler kan accepteres, fejl skal rettes.

Advarsler pr. konto

1. Der er indtastet manuelt fradrag på kontoen, men formel 502, 503, 504 el. 505 er aktiv, det anbefales at rette kontering så formel 0 er i brug for aktuel konto.
      Advarsler vedrørende billedet som helhed
    2. Der var lejeindtægt værelser sidste år, men ikke i år
    3. Der var lejeindtægt sommerhus sidste år, men ikke i år
    4. Der var skibsvirksomhed sidste år, men ikke i år
    5. Der var anden anpartsvirksomhed sidste år, men ikke i år.
    6. Der er negativ saldo på indtægtskonti sommerhus. Ret eller (hvis det er rigtigt) undertryk beregning af begge standardfradrag med en formel 0.

Se vedr. standardfradrag og beregning på værelsesudlejning og sommerhuse her.