Ø90 - Værdipapirer finansielle anlægsaktiver kontra omsætningsaktiver

Værdipapirer man beholder til udløb, skal placeres under finansielle anlægsaktiver, dog skal almindelige børsnoterede aktier (bortset fra hovedaktionæraktier), aldrig betragtes som et finansielt anlægsaktiv, de skal derfor altid konteres som et omsætningsaktiv

Obligationer, der er købt med en kort udløbstid, skal også placeres under omsætningsaktiver.

Mellemlange og lange obligationer skal som udgangspunkt konteres som finansielle anlægsaktiver, men ændres der i intentionen om, at beholde dem til udløb, så skal de flyttes ned på konti under omsætningsaktiver.