Ø90 – Værdipapirer - Kursoversigt

Kursoversigten er motoren, der leverer værdipapirkurser til de automatiske beregninger i opgørelsesbillederne i Ø90. Kursoversigt er desuden et opslagsværk til at finde kurser og andre oplysninger om værdipapirer

Kursoversigten er motoren, der leverer værdipapirkurser til de automatiske beregninger i opgørelsesbillederne i Ø90. Kursoversigt er desuden et opslagsværk til at finde kurser og andre oplysninger om værdipapirer

Kursoversigten indeholder ultimokurser fra foregående måned for:

• Obligationer noteret på Københavns Fondsbørs
    • Aktier noteret på Københavns Fondsbørs
    • Udvalgte valutakurser

Ajourføring sker den første hverdag i hver måned.

Kursoversigten åbnes fra ”Kasseregistrering”, alle opgørelsesbilleder i Ø90 og ”Kontering af prisgrupper” via genvejen [Ctrl+e] eller via menupunktet ”Funktioner > Grundlag > Kursoversigt”.

”Til dato” øverst i kursoversigten bestemmer hvilke oplysninger, der bliver vist. Enten bliver de aktuelle oplysninger på ”Til dato” vist, eller også bliver de oplysninger vist fra den seneste dato før ”Til dato”.

Der kan søges på ISIN-kode, tekst og periode i kursoversigten. For ”ISIN-kode” og ”Papirnavn” er det nok at taste et udsnit af søgeteksten og trykke [F5]. Søgningen ophæves igen ved at slette indholdet i søgefelterne med ”ISIN-kode” og ”Papirnavn” og trykke på [F5].

Beregningerne i opgørelsesbillederne kan automatisk hente kurser fra kursoversigten, hvis Ø90 kontoen er koblet sammen med formel 150, 153, 154, 155 eller 156 i ”Kontering og prisgrupper”, og hvis værdipapirets ISIN-kode er indtastet i ”Prisgrupper”.

For at sammenkoble en Ø90 konto og et værdipapir, skal der indberettes en ISIN-kode i ”Prisgrupper”. I praksis gøres følgende:

1. Opret en drift-/skatteopgave for opgørelsesperioden.
    2. Åbn det finansopgørelsesbillede som kontoen står i.
    3. Sæt fokus i kontoen.
    4. Åbn ”Prisgrupper” med [Ctrl + P]. Scroll til højre indtil kolonnen med overskriften ISIN-Kode bliver synlig.
    5. Sæt fokus i ISIN-kode feltet og åbn ”Kursoversigten” [Ctrl+e].
    6. Brug ”Find” til at finde det relevante værdipapir og sæt fokus i værdipapiret og vælg ”Overfør”.
    7. Luk ”Prisgrupper”

Hvordan søger jeg i ”Kursoversigten”?

Du kan søge på ISIN-kode, ”Papirnavn og ”Til dato” i kursoversigten. For ”ISIN-kode” og ”Papirnavn” er det nok at taste et udsnit af søgeteksten og trykke [F5]. Søgningen kan ophæves igen ved at slette indholdet i søgefelterne med ”ISIN-kode” og ”Papirnavn” og trykke på [F5].

Når du søger på et udsnit af ”ISIN-koden”, skal der tastes fra venstre mod højre for at finde noget. Hvis du søger på et udsnit af ”Papirnavn”, kan der søges på op til tre søgeord af gangen.

Søgning på ”Til dato” bestemmer hvilke oplysninger, du får vist. Enten bliver de aktuelle oplysninger på ”Til dato” vist, eller også bliver de oplysninger vist fra den seneste dato før ”Til dato”.

Hvad betyder forkortelserne?

Nedenfor er der en kort beskrivelse af forkortelser i kursoversigtens kolonner.

Kolonne overskrift

Betydning og mulige værdier

ISIN-kode

Det samme som fondskode

Handelsenhed

N = nominelt

S = styk

Kont./obl.lån

K = kontantlån

O = obligationslån

Farve

S = sort

B = blå

Forrentning

F = fast

V = variabel

Z = ”kan ændres over tid”

Låntype

00 = ukendt

01 = annuitetslån uden delydelse

03 = serielån uden delydelse

04 = fast lån

05 = serielån med opkøb

06 = annuitetslån med opkøb

09 = Skatkammerbevis

10 = delvis opkøb

11 = IE-lån

12 = IS-lån

13 = I-lån, serie

14 = Jordbrugslån (IJ)

15 = I-lån annuitet

21 = annuitetslån med delydelse

23 = serielån med delydelse

99 = uamortisabelt

Fys.lev

J = fysisk levering

N = ikke fysisk levering

USA/EU

Markering af om optionen er amerikansk eller europæisk

A = amerikansk

E = europæisk

Optionstype

C = call option

P = put option