Ø90 - Vis mulige formler

Her beskrives dialogen "Formler", der indeholder hjælp til at vælge den rigtige formel til en beregning og hjælp til at udfylde "Kontering af prisgrupper" og "Prisgrupper" rigtigt for den pågældende formel.

Hvordan får man dialogen frem?

Når man er i dialogen "Kontering af prisgrupper", kan formler kaldes frem med F4. Dialogen kan også vælges via menu:

Fra opgørelsesbilleder: Funktioner > Grundlag > Formler. [alt+F+F]

Fra Prisgruppe- og konteringsdialogen: Funktioner > Formler.

Almindelig arbejdsgang

Den mest almindelige brug af dialogen er, at den anvendes som hjælpeværktøj, når man vil oprette eller rette en linjei dialogen "Kontering af prisgrupper". Det kan for eksempel være i den situation, hvor man skal bruge en anden kontering end den, der er valgt på lands- og kredsniveau. Med udgangspunkt i "Kontering af prisgrupper" er arbejdsgangen:

• Når man er ved at udfylde feltet med formel og ikke kan huske formelnumret, så anvendes F4.
      • Ø90 viser de formler, der kan bruges på kontoen
    • Udpeg den ønskede formel og tryk overfør
      • Ø90 overfører formlen. Når man opdaterer [Enter] viser Ø90 overskrifter over de kolonner, der skal udfyldes i "Kontering af prisgrupper" for at formlen virker.
    • Udfyld resten af kolonnerne. Hvis man er i tvivl bruges F4 igen.
      • Ø90 viser nu dialogen, men med en tekst, der forklarer indholdet i "kontering af prisgrupper".
    • Hvis formlen anvender prisgruppe, skal prisgruppen også udfyldes. Hvis man er i tvivl om indholdet indeholder dialogen "Formler" også hjælp til indholdet i prisgruppen (brug radioknapper i dialogen).

Hvad kan dialogen i øvrigt?

Vis forskellige vejledninger.

Ved hjælp af radioknapper kan man vælge mellem:

• En kort beskrivelse af formlerne
    • Vejledning til udfyldelse af "Kontering af prisgruppe"
    • Vejledning til udfyldelse af "Prisgruppe"

Vis alle formler og gå til formel

Hvis man leder efter beskrivelse af en bestemt formel, og den ikke bliver vist når dialogen åbnes, skal man flytte radioknap til "Vis alle formler". Derefter kan man anvende "Gå til formel".

Vis mulige konti
    Hvis man ønsker en oversigt over, hvor man kan anvende en bestemt formel, skal man have fokus på formlen og bruge funktionen "Vis mulige konti".