DMS – Hjælp til kliniske- og velfærdsregistreringer

Registrér resultaterne af de kliniske undersøgelser i DMS

Kliniske registreringer

Registrér resultaterne af de kliniske undersøgelser i DMS.

Du kan også finde indberetningsskemaet til kliniske registreringer ved at klikke her: Indberetningsskema

1. Indtast dyrenumre på de ønskede dyr eller overfør dyr fra ORS arbejdslisten.

2. Hvis du overfører dyr fra ORS arbejdslisten, skal du være opmærksom på Beregningsdatoen, da dyr og oplysninger er beregnet for denne dato. For at ændre beregningsdatoen skal du flytte OSR arbejdslisten i kalenderen på forsiden af Dagligt overblik.

Det er også på arbejdslisten du kan vælge, hvilke dyr du ønsker at få på listen.

3. Indtast praksisnr. og dyrlæge som har undersøgt dyrene, eller klik i Undersøgt af landmand

4. Under grupper kan du se gruppeinddelingen fra ORS arbejdslisten. Klik på tragten for at vælge hvilke grupper, du ønsker at få vist.

5. Indtast de ønskede kliniske registreringer

6. Hvis du ønsker at indtaste andre kliniske registreringer, så kan disse tilvælges under fanen kolonner.

7. Klik på gem for at gemme registreringer

8. Du kan redigere tidligere kliniske registreringer.

9. Du kan udskrive 3 udskrifter:

1. Tomt skema: En A4 side med tomme linjer til notering af dyrnr. og kliniske registreringer. Der udskrives de kolonner, der er valgt under Vælg kolonner.
    2. Dyr uden resultater: De dyr der er markeret i listen samt kolonnerne fra listen. Der udskrives ingen resultater efter de kliniske undersøgelser.
    3. Dyr med resultater: Der udskrives de dyr, der er markeret i listen inklusive de kliniske registreringer, der er indberettet. Der vises samme kolonner som i listen.

1633344757121-Udraabstegn - 1.jpgBetyder, at du skal tilføje denne oplysning på OSR-arbejdslisten

Velfærdsregistreringer

Registrer resultaterne af velfærdsundersøgelser i DMS Dyreregistrering. Det er kun muligt at hente dyr og registrere som dyrlæge.

Som landmand kan man se, fremsøge og udskrive de registreringer, der er foretaget af dyrlægen.

1. Klik på Hent dyr og vælg, hvor mange dyr der skal laves velfærdsregistreringer. Der udtrækkes et tilfældig udsnit af besætningens sammensætning.
    2. Det tomme registreringsbillede kan nu udskrives og bruges til at foretage velfærdsundersøgelsen i stalden. Det tomme registreringsbillede gemmes, så man kan genfinde de udpegede dyr
    3. Når undersøgelsen er færdig, og man vil indberette sine registreringer, genfinder man registreringsbilledet under Seneste velfærdregistreringer
    4. Indtast karaktererne som er registreret i undersøgelsen. 0, 1 eller 2
    5. Det er muligt at tilføje eller fjerne dyr fra registreringsbilledet
    6. Klik på gem for at gemme registreringer
    7. Du kan se resultatet af din velfærdsundersøgelse ved at klikke på Vis under Resultater. Denne udskrift kan også findes under Analyseudskrifter.