DMS - Hvordan laver jeg listeudskriften "Min liste"?

Her kan du læse, hvordan du laver listeudskriften "Min liste"

Du starter med at klikke en gang på ”Min liste” (1). Klik på Kopier i toppen af skærmen (2). Så kommer der en mulighed for at navngive din egen liste. Efter du har givet den et navn trykker du Ok, og listen kommer frem med det nye navn under listeudskrift (3).

Så vælger du denne liste ved at dobbeltklikke på din liste og listen åbner.

Hvilke dyr vil jeg have med på listen?

På fanen ”Vælg kriterier og kolonner” vælger du kriterie for hvilke dyr, du vil se på din liste. Hvis du ikke vælger nogle kriterie, kommer alle dyr på listen.

For hvert kriterie du vælger, jo færre dyr kommer der på listen. Dvs. at du kan indkredse en bestemt gruppe dyr, ud fra de forudsætninger du vælger.

Du kan tilføje et kriterie ved at dobbelt klikke på det(1) eller ved at klikke på det én gang, så det er markeret og derefter klikke på Tilføj(2).
    Du fjerner et kriterie fra feltet ”Valgte kriterier” ved at dobbeltklikke på det, eller ved at klikke på det én gang, så det er markeret og derefter klikke på Fjern.

Eks. Hvis du vælger disse kriterier:
    - Dyret har status = ko
    - Mellem laktationsnr. 1 og 2
    - Ingen inseminering efter kælvning

I dette eksempel vil du få en liste, som viser de dyr, der er køer og er i 1. og 2. laktation og som der ikke er blevet insemineret efter kælvning.

Hvilke oplysninger om dyrene vil jeg have med på listen?

Her vælger du hvilke oplysninger du ønsker at vide om det enkelte dyr.
    Du trykker på + for at se hvilke mulige oplysninger du kan vælge i de forskellige områder (1).

Dyrenr. vil altid være vist på listen. Du kan tilføje en oplysning/kolonne ved at dobbelt klikke på det eller ved at klikke på det én gang, så det er markeret og derefter klikke p Tilføj(2).

Du fjerner et kriterie fra feltet ”Valgte kriterier” ved at dobbeltklikke på det eller ved at klikke på det én gang, så det er markeret og derefter klikke på Fjern.

Eks.  Du vælger disse oplysninger/kolonner:
    Du klikker på + ved Generelt og vælger Lakt. Nr.
    Du klikker på + ved Reproduktion og vælger Dg. e. kælv.
    Du klikker på + ved Ydelse og vælger Celletal

Nu vil du få oplyst hvilket laktationsnummer, hvor mange dage efter kælvning og hvilket celletal dine valgte dyr har.

Hvordan ser jeg min liste?

Vælg fanebladet ”Min liste/eller det du har omdøbt listen til”(1)og din liste kommer frem med den gruppe dyr og de oplysninger/kolonner du har valgt.

På listen kan du bl.a. sortere oplysninger i rækkefølge ved klikke på kolonneoverskriften(1), udskrive listen (2) og trykke på dyrenr.(3) for at komme til ko-kortet.

Hvordan gemmer jeg min liste?

Din liste bliver altid gemt med den seneste opsætning, uden at du skal gøre noget.