SEGES Vejledninger

Søg i alle kategorier eller vælg en enkelt kategori i listen

  Beklager, vi fandt ikke finde nogen relevante vejledninger til dig.

  Kontakt os via formularen med dine spørgsmål, så vender vil tilbage til dig med en løsning.


  DMS - Hvordan overfører jeg en foderanalyse

  Læs her, hvordan du overfører en foderanalyse til bedriftens fodermiddeltabel

  Hvordan overfører jeg en Foderanalyse?

  I Foderanalyser er det muligt at overføre foderanalyser fra analysefirma til bedriftens fodermiddeltabel.

  I nedenstående skærmbillede er indgangsbilledet til Foderanalyser vist. Som standard vises kun de foderanalyser, der endnu ikke er overført til besætningsfodermiddeltabellen (2). Vælg Alle (3) for også at se de foderanalyser, der allerede er overført til besætningsfodermiddeltabellen. Der kan ikke redigeres i fodermidlet, før det er overført til besætningens fodermiddeltabel.

  Fodermidlerne overføres til bedriftsfodermiddeltabellen ved at vælge et eller flere fodermidler (hold Ctrl-tasten nede, samtidig med at flere fodermidler markeres med musen), og vælg derefter Overfør til (4). Vælg derefter Overfør (1), som vist i følgende skærmbillede:

  Der er tre situationer for overførsel af foderanalyser: 

  1. Fodermidlet er ikke oprettet i bedriftens fodermiddeltabel. Ved overførsel oprettes fodermidlet automatisk 

  2. Fodermidlet er allerede oprettet i bedriftens fodermiddeltabel. Der kan overføres til et af løbenumrene indenfor aktuel foderkode, hvor der ikke tidligere er overført foderanalyse 

  3. Foderanalysen er tidligere overført (samme journalnummer, f.eks. ved omprøve). 

  Der kan kun overføres til det fodermiddel, der tidligere er overført til. Et eksempel på overførsel af et nyt fodermiddel, der ikke er oprettet i bedriftens fodermiddeltabel ses herunder (situation 1). Fodermidlet kan navngives og fodermidlet oprettes automatisk i bedriftens fodermiddeltabel. Fodermidler er nu overført til bedriftsfodermiddeltabellen, som vist i næste skærmbillede: 

  Er der på bestillingssedlen udfyldt oplysninger under prøveinformation, overføres disse også. Se nedenstående skærmbillede hvor oplysningerne under Høst og Markoplysninger, Beholdningsoplysninger og Beholdningsmål kan findes under fanen Generelt ved opslag på et bedriftsfodermiddel.  Er denne vejledning nyttig?