SEGES Vejledninger

Søg i alle kategorier eller vælg en enkelt kategori i listen

  Beklager, vi fandt ikke finde nogen relevante vejledninger til dig.

  Kontakt os via formularen med dine spørgsmål, så vender vil tilbage til dig med en løsning.


  DMS - Hvordan registreres prøve-ID for KMP-fuldfoder i Foderregistrering?

  Her kan du læse, hvordan du registrerer prøve ID fra KMP-fuldfoder i Foderregistrering

  Gå til registreringen via ”Foder” --> ”Foderregistrering” --> ”Ny”. Vælg dato for registrering i dialogen som normalt. 

  ”Tilføj / fjern” fodermidler og kontroller, at alle fodermidler, der indgår i foderblandingen indsendt til KMP-fuldfoder, er tilvalgt. 

  Tilføj fodermidler fra listen over bedriftsfodermidler eller NorFor-fodermidler, hvis der mangler fodermidler i listen.

  Gå ind i ”KMP-fuldfoder” > ”Ny”. Her åbnes dialogen for indtastning. Angiv navn, hvis der ønskes andet navn end standardtildelt navn. Angiv prøve-ID fra prøvepose / huskeseddel. Tast reelt læssede mængder. Afslut med ”Ok”. 

  I nuværende version er det ikke muligt at indsætte en blanding (kode 099) i en KMP-fuldfoderblanding gennem dialogen i ”Foderregistrering”. Hvis det er nødvendigt at bruge en blanding i en blanding, skal indtastning foretages i ”Bedriftsfodermidler”. 

  Tast nettoforbrug af KMP-foderblanding (udfodret – foderrest) for hver dyregruppe. Foretag IKKE indtastning i kolonnen ”Rest”. 

  Færdiggør indtastninger af separat tildelt kraftfoder, framalket mælk m.v. Når indtastning foretages med ”KMP-fuldfoder” dialogen i ”Foderregistrering”, gemmes automatisk en foderblanding (kode 099- ) i ”Bedriftsfodermidler” og prøve-ID indskrives automatisk i ”Bemærkningsfeltet” på blandingen. Den oprettede KMP-fuldfoder blanding er gemt i ”Bedriftsfodermidler” 

  Åbnes en eksisterende ”Foderregistrering” med KMP-fuldfoder prøve, kan indtastning af læssede mængder og prøve-ID redigeres. 

  Venstre-klik på KMP-fuldfoderblanding ”KMP-fuldfoder” --> ”Rediger” og foretag ønskede justeringer i dialogen. 

  Næste gang der oprettes en ny ”Foderregistrering”, vil blandingen, oprettet som KMP-fuldfoderblanding, være opløst, og fodermidlerne vil være til rådighed for indtastning af ny KMP-fuldfoderblanding.


  Er denne vejledning nyttig?