DMS - Hvordan registreres prøve-ID for KMP-fuldfoder i Foderregistrering?

Her kan du læse, hvordan du registrerer prøve ID fra KMP-fuldfoder i Foderregistrering

Gå til registreringen via ”Foder” --> ”Foderregistrering” --> ”Ny”. Vælg dato for registrering i dialogen som normalt.

”Tilføj / fjern” fodermidler og kontroller, at alle fodermidler, der indgår i foderblandingen indsendt til KMP-fuldfoder, er tilvalgt.

Tilføj fodermidler fra listen over bedriftsfodermidler eller NorFor-fodermidler, hvis der mangler fodermidler i listen.

Gå ind i ”KMP-fuldfoder” > ”Ny”. Her åbnes dialogen for indtastning. Angiv navn, hvis der ønskes andet navn end standardtildelt navn. Angiv prøve-ID fra prøvepose / huskeseddel. Tast reelt læssede mængder. Afslut med ”Ok”.

I nuværende version er det ikke muligt at indsætte en blanding (kode 099) i en KMP-fuldfoderblanding gennem dialogen i ”Foderregistrering”. Hvis det er nødvendigt at bruge en blanding i en blanding, skal indtastning foretages i ”Bedriftsfodermidler”.

Tast nettoforbrug af KMP-foderblanding (udfodret – foderrest) for hver dyregruppe. Foretag IKKE indtastning i kolonnen ”Rest”.

Færdiggør indtastninger af separat tildelt kraftfoder, framalket mælk m.v. Når indtastning foretages med ”KMP-fuldfoder” dialogen i ”Foderregistrering”, gemmes automatisk en foderblanding (kode 099- ) i ”Bedriftsfodermidler” og prøve-ID indskrives automatisk i ”Bemærkningsfeltet” på blandingen. Den oprettede KMP-fuldfoder blanding er gemt i ”Bedriftsfodermidler”

Åbnes en eksisterende ”Foderregistrering” med KMP-fuldfoder prøve, kan indtastning af læssede mængder og prøve-ID redigeres.

Venstre-klik på KMP-fuldfoderblanding ”KMP-fuldfoder” --> ”Rediger” og foretag ønskede justeringer i dialogen.

Næste gang der oprettes en ny ”Foderregistrering”, vil blandingen, oprettet som KMP-fuldfoderblanding, være opløst, og fodermidlerne vil være til rådighed for indtastning af ny KMP-fuldfoderblanding.