DMS - Dyreregistrering - Må slagtes?
I dette modul kan du få en vejledende vurdering af, om du kan sende et dyr til slagtning lovligt
Sidst opdateret:
I dette modul kan du få en vejledende vurdering af, om du kan sende et dyr til slagtning lovligt.
De udvalgte dyr bliver vurderet, om de må slagtes, på en valgfri dato efter 3 kategorier:
Nej: Nykælver. Højdrægtig. Mindre end 2 måneder til forventet kælvning men minimum 29 dage til forventet kælvning. Dyr har tilbageholdelsestid på kød.
Risiko: Kan være højdrægtig. Mulig tilbageholdelsestid på kød.
Ja: Dyret kan slagtes.
Kategori 'NEJ'
Et dyr bliver vurderet til et Nej når det er:
- Mindre end 14 dage efter kælvning på slagtedatoen
- Mindre end 29 dage til kælvning på slagtedatoen eller
- Indenfor den registrerede tilbageholdelsestid på slagtedatoen
- Når slagtedato er mellem 29 dage og 62 dage (>=29 og <62) til forventet kælvning*
*) Afledt af Landbrug og Fødevarers brancheanbefaling om ikke at slagte drægtige kreaturer, hvis de er mere end 7 måneder drægtige.
Kategori 'RISIKO'
Et dyr bliver vurderet til RISIKO, når der:
- Findes en eller flere insemineringer, som er mere end 250 dage fra slagtedatoen, og seneste drægtighedsundersøgelse er mere end 30 dage gammel
- Der findes medicinske behandlinger uden registreret tilbageholdelsestid mindre end 60 dage fra slagtedatoen
Kategori 'JA'
Et dyr bliver vurderet til JA, når det er:
- Mere end 14 dage fra kælvning på slagtedatoen
- Mere end 28 dage til kælvning på slagtedatoen
- Seneste drægtighedsundersøgelse er negativ og mindre end 30 dage fra slagtedatoen.
Detaljer
Når du klikker på plusset ud for dyret, kan du se detaljererede oplysninger om dyrets reproduktion- og behandlingsoplysninger.
Ansvarfraskrivelse
Enhver information og anbefaling på denne side er alene vejledende. SEGES Innovati-on påtager sig intet ansvar for eventuelle tab eller skader som følge af de vejledende anbefalinger af, hvorvidt et dyr er egnet til slagtning, hvad enten dette skyldes fejl, uhensigtsmæssigheder i indholdet eller andre årsager. Det er ejeren af dyrene, der træffer beslutning om at sende dyr til slagtning, og det er alene ejeren, der bærer ansvaret for, hvorvidt et dyr kan slagtes lovligt.