DMS - Markering som Slagtekvie på ko-kort

Markering som Slagtekvie på ko-kort

På ko-kortet kan du ændre status på en kvie.

Dyr der opfylder visse betingelser bliver automatisk registreret som en slagtekvie. Nedenfor kan du læse mere om, hvad kvier skal opfylde for at blive markeret som slagtekvie, og på hvilke arbejdslister de indgår.

Ko-kortet finder du øverst i højre hjørne af Dagligt Overblik.

Ved indberetning af kælvning bliver kalven oprettet som slagtekvie, når følgende er opfyldt:

• Kalven er en kviekalv
    • Kalvens race er mindst 50 pct. kødkvæg
    • Besætningen er mælkeleverende

Tyrekvier sættes desuden som standard til slagtekvier ved indberetning af kælvning.

I DMS' skærmbillede til registrering af kælvninger vises under ”Seneste registreringer”, at kalven er registreret som slagtekvie.

I Arbejdslisterne i ’Dagligt Overblik’ indgår slagtekvier på ’Kalve til salg’ og kan kendes på at, køn = kvie. Slagtekvier indgår ikke på de øvrige arbejdslister til kvier.