DMS - Vejledning til Kort periodisk opgørelse (KPO)

Kom godt i gang med Kort periodisk opgørelse (KPO)

Tilgå pdf-filerne vedr. Kort Periodisk Opgørelse her:

Kom godt i gang med Kort periodisk opgørelse (KPO)

Best practice for udarbejdelse af KPO

Konteringsguide til Ø90

Tjekliste til Foderregistrering til KPO

KPO er det faglige og tekniske grundlag for opfølgning på budget af dækningsbidraget i en malkekvægsbesætning.

Opfølgning bygger på anvendelse af seks programmoduler i DMS.

1. Foderregistrering
    2. Foderopgørelse
    3. Ø90 Data
    4. Lager
    5. Kort Periodisk opgørelse
    6. KPO-rapport

KPO anvender indtægter og omkostninger, som er registreret i bedriftens kassebog i Ø90 Online. For bedrifter som ikke anvender Ø90, kan der manuelt tastes i Lager og KPO ud fra en revisionsliste.

Den færdige produktionsopgørelse kan anvendes som en del af bedriftens samlede budgetopfølgning. KPO beskriver det opnåede dækningsbidrag og de opnåede produktionstekniske nøgletal. KPO rapporten kan anvendes til benchmarking med andre bedrifter, der udarbejder KPO.