DMS - Hvorfor kan der ikke beregnes forventet kælvning?

Sådan gør du ved positiv drægtighed efter negativ drægtighed, uden en mellemliggende inseminering

Hvis der konstateres positiv drægtighed efter negativ drægtighed, uden en mellemliggende inseminering eller løbning, kan der ikke beregnes forventet kælvning. Dyr i denne situation vil fremgå under Aktuelt i Dagligt overblik.

Ved at klikke på linjen ”Der kan ikke beregnes forventet kælvning” fremkommer et billede, hvor dyret/dyrene kan ses.

Ved at klikke på koens DYR NR. kommer man til koens Ko-Kort, hvor man kan bedømme, om der mangler en indberetning af inseminering/løbestart.

Hvis der ikke mangler en inseminering/løbning, kan man tage stilling til, om der er en drægtighedsundersøgelse, som man vil undertrykke. Undertrykkelse af en drægtighed svarer til at slette den, uden at du fjerner den fra dyrets historik.

Derefter kan der beregnes en forventet kælvning. Den forventede kælvnings dato vil står klar, når Ko-Kortet er forladt. Hvis du fortryder handlingen ’Undertryk’, har du mulighed for at fortryde den.