Webdyr - Vejledning i CVR validering

Få hjælp til at blive CVR-valideret, så du kan benytte Webdyr

For at benytte www.webdyr.dk skal du have et AgroID, og din bruger skal være CVR- eller CPR-valideret. Denne vejledning hjælper dig til at blive oprettet som bruger samt valideret, således at du kan benytte Webdyr.

Trin 1 – Oprettelse af bruger

Før man kan gennemføre en validering, skal man have oprettet en bruger. Har man allerede en eksisterende bruger på Landmand.dk i forbindelse med et af vores andre programmer, eller har man allerede oprettet brugeren, før man læser denne vejledning, kan man med fordel hoppe direkte til trin 2.

Start med at åbne www.webdyr.dk

Tryk på knappen ”Ny bruger på Webdyr” oppe til højre. Du bliver derefter mødt af denne side:

Når du i Trin 1 trykker på "Klik her", skal du derefter indtaste dine oplysninger som vist her:

Der er 2 vigtige punkter i forbindelse med indtastning af brugeroplysninger.

1. Du kan ikke få lov at bruge en mailadresse, der allerede er i brug. Hvis du får en fejlbesked om, at mailadressen er i brug, bedes du avende en anden e-mail eller kontakte vores kundecenter på: kundecenter@seges.dk eller tlf. 70155015.

2. I den nederste kasse hvor du vælger dit Brugernavn skal du tænke på, at dette skal bruges hver eneste gang du logger på systemet. Det er derfor en stor fordel, hvis det er noget, som er nemt at huske. Vær i øvrigt opmærksom på, at Brugernavnet kan bestå af både tal og bogstaver. Det kan ikke være din mailadresse.

Når din nye bruger er oprettet, modtager du et kodeord på din mail. Dette kodeord skal ændres via mailen til en kode, du selv vælger.  I denne vejledning kan du finde hjælp til skift af kodeord

Nu er du oprettet som bruger. Når du herefter prøver at logge ind på Webdyr.dk, får du følgende besked:

Denne fejl skyldes, at du stadig mangler at blive valideret. Mere om dette i trin 2.

Trin 2 – Igangsættelse af validering

For at sætte en validering i gang, skal du indtaste dit CVR- eller CPR-nummer. Dette gøres på ’Min profil’. Når du ser ovenstående billede, kan du klikke på teksten ”Tjek om dit BrugerID er valideret”, se den gule markering herover. Herefter kommer du direkte til din profil, som set her:

Her skal du indtaste dit CVR/CPR-nummer og trykke på ”Gem” nederst. Når oplysningerne er gemt, vil knappen ”Valider” blive vist:

• Tryk på knappen ”Valider”.
    • Herefter skal du validere dit CVR-nummer eller CPR-nummer.

Skriv dit BRUGER-ID til MitID og tryk på knappen FORTSÆT

Herefter bliver du bedt om at godkende i din MitID app

Åbn appen på din telefon og godkend. Du får nu vist en QR-kode på din skærm, denne skal scannes med din telefon.

Eksempel på QR-kode:

Efter scanning af QR-koden skal du indtaste dit CPR-nummer:

Klik FORTSÆT

Herefter skal du vælge, hvordan du vil logge på. Du kan ikke validere dit AgroID som privatperson, når det er dit CVR-nummer du ønsker at validere

Ved klik på din virksomhed gennemføres valideringen, og du ser nedenstående billede:

Hvis CVR-nummeret ikke kan valideres med det anvendte MitID vises denne fejlbesked:

Hvis du ser ovenstående fejl, kan du prøve igen eller evt. kontakte Kundecenter.

Validering af CPR-nummer med MitID

Validering af dit CPR-nummer foregår på præcis samme måde som CVR-validering.

Du starter blot valideringen ved at klikke på Valider ud fra dit CPR-nummer i stedet for CVR-nummer:

Herefter skal du igennem samme trin som beskrevet ovenfor:

1. Log på MitID
    2. Godkend login i MitID appen
    3. Scan QR-koden på din skærm
    4. Indtast dit CPR-nummer og klik på FORTSÆT

Ved CPR-validering får du ikke muligheden for at vælge mellem Privatperson eller Virksomhed. Derfor er valideringen afsluttet så snart du har indtastet dit CPR-nummer

•
    • Her skriver du Bruger-id og Adgangskode til det personlige Nem ID, hvorefter skal nøglen skal tastes:

Du bliver bedt om at angive dit CPR-nummer – det SKAL angives. Hvis feltet er udfyldt i Min profil, udfylder systemet automatisk feltet.

Det kan ændres, hvis det ikke matcher det personlige Nem ID der anvendes.

Ved klik på Næste gennemføres valideringen. Hvis det går godt vises denne dialog:

Hvis CVR-nummeret ikke kan valideres med det anvendte Nem ID vises denne dialog: